Очакванията на Уорън Бъфет за финансовия сектор в САЩ изглеждат помрачени. Оракулът от Омаха подновява и интереса си към петролния сектор, както и телекомите, пише CNN.

Berkshire Hathaway на легендарния инвеститор разкри във вторник последните си покупки и продажби, направени през четвъртото тримесечие на 2020 г. Според тях, той вече не притежава акции на JPMorgan Chase, PNC и M&T Bank — три банки с дейност в САЩ. Продажбата на акциите на JPMorgan е интересна, тъй като Berkshire си партнира с водената от Джейми Даймън банка и Amazon в опит да предостави по-добри здравни грижи и застрахователни услуги на служителите от трите компании. През януари т.г. обаче трите дружества съобщиха, че прекратяват дейността на компанията. Berkshire все още притежава акции на Amazon.

Защо компания, създадена от Безос и Бъфет само преди 3 години, спира работа?

Защо компания, създадена от Безос и Бъфет само преди 3 години, спира работа?

Тя трябваше да гарантира по-добри здравни услуги за служителите на техните компании

Компанията на Бъфет е намалила дела си и в Wells Fargo, като запазва позиции в Bank of America, Bank of New York, US Bancorp. и American Express. Тя придобива акции в друга финансова компания — застрахователния брокер Marsh & McLennan.

Berkshire Hathaway е продала и всичките си акции на производителя на ваксини Pfizer, както и на минната компания Barrick Gold.

Бъфет е увеличил акциите от AbbVie, Bristol-Myers Squibb и Merck.

Berkshire намалява и позицията си в Apple, но производителя на iPhone остава сред най-големите позиции в портфолиото на компанията. Тя добавя и акции от телеком компаните T-Mobile и Verizon.

Бъфет добавя и акции в петролния гигант Chevron.