Преди звънеца в Ню Йорк акциите все още търсят посока и показват, че вероятно ще застанат в близост до рекордния си връх след юнското рали, подкрепено от технологичните акции, пише The Wall Street Journal.

Вчера широкият индекс S&P 500 затвори 33-ия си рекорд за 2021 г. Той се изкачи с 2,1% през юни и записва петия си пореден месец на печалби. През второто тримесечие ръстът е 8%, а през последните пет — 66%.

В същото време старият Dow Jones Industrial Average вероятно ще приключи юни по-ниско и ще запише най-лошия си месец от януари насам. А пълният с технологични компании Nasdaq-100 изпраща юни с 6,5% ръст — най-добрият месец насам от ноември, когато той се изкачи с 11%. За последните пет тримесечия той се изкачва 89%.

За полугодието S&P 500 расте с 14%, Nasdaq Composite и Dow с по 12%.

През шестия месец на годината инвеститорите се завърнаха в технологичните акции, които бяха фаворит по време на локдауните, след като опасенията от инфлация намаляват, а ниската възвращаемост на облигациите предизвика преследване на по-добри резултати в други класове. Оптимизмът относно икономическото възстановяване, възможността за още стимули и увереността, че Федералният резерв ще продължи да подкрепя пазарите също подкрепят акциите.

S&P 500 не е бил толкова спокоен от години. Плашещо ли е това?

S&P 500 не е бил толкова спокоен от години. Плашещо ли е това?

На какво се дължи тази липса на волатилност