Френската група "Серта" инвестира 15 милиона лева в завода си за цилиндри за селскостопанската и пътностроителната техника в Кърджали "Серта" България, съобщиха от Министерството на икономиката.

Това е третото поред разширение на завода, като с него се разкриват нови 100 работни места. Към днешна дата в българското поделение на компанията работят около 700 души.

"Серта" за Кърджали не е само едно производствено предприятие, "Серта" отдавна е неизменна част от нашата община, написа в личния си Фейсбук профил кмета на община Кърджли Хасан Азис. По думите му за поколения кърджалийци "Серта" е и втори дом и тази инвестиция е много сериозна заявка, че за бъдещите поколения кърджалийци "Серта"ще продължава да бъде втори дом. 

Българската AE Solar Horizon инвестира 20 милиона лева във фабрика край Кюстендил и разкрива над 100 работни места

Българска компания инвестира 20 милиона лева във фабрика край Кюстендил и разкрива над 100 работни места

В нея ще се произвеждат слънчеви фотоволтаични панели

"Серта България" АД оперира в България от 2003 г. Възникнало като Машиностроителен завод Пневматика, дружеството има 59-годишен опит в производството на хидравлични и пневматични цилиндри и днес то е изцяло собственост на SERTA - Франция и част от установен в САЩ MAT Holding с годишен оборот от 3 милиарда долара в сферата на автомобилостроенето и машиностроенето.

Основните клинети на "Серта България" са Toyota, Volvo, John Deere, Claas, New Holland, Manitou, Haulotte, JLG и много други.