Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути в света Coinbase ще получи бонус от 3 млрд. долара, ако финализира успешно първичното ѝ публично предлагане, предаде Zero Hedge. Това прави по 1 млн. долара дневно в рамките на следващото десетилетие.

Причината за това е, че Брайън Армстронг ще получи голяма част от акциите на самата крипто борса, чиято цена нарасна преди листването ѝ на Nasdaq.

Coinbase подаде документи за първичното си публично предлагане пред Комисията за ценните книжа и борсите миналия четвъртък. Тя има 43 млн. потребители, а пазарната ѝ оценка до момента е 100 млн. долара. Печалбата ѝ през миналата година възлиза на 322 млн. долара спрямо загуба от 30 млн. долара година по-рано.

До момента Армстронг е получил опции на Coinbase в размер на 3,8% от съществуващите ѝ акции. Това прави 9,3 млн. опции, които му дават право да придобие акциите на компанията при цена от 23,49 долара.

Освен това той може да получи допълнителни бонуси, ако в рамките на следващите три календарни месеца акциите на борсата нараснат над 200 и над 400 долара.