LG Electronics има нов управляващ директор за региона Бумсоп Лий, който ще е базиран в централата на компанията в Будапеща, Унгария. Звеното координира всички дейности на LG в България и още 10 държави от Централна и Източна Европа - Унгария, Словения, Румъния, Сърбия, Хърватия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово, съобщиха от компанията.

Преди да поеме новия пост, Бумсоп Лий изпълнява длъжността президент на звеното на LG в Румъния, а преди това има дългогодишен международен опит в активностите на LG в Източна Европа, страните от ОНД, Южна Америка, Близкия изток и Африка.

Визията на новия регионален президент е да затвърди лидерската позиция на LG в Централна и Източна Европа, като използва максимално местните таланти и екипи, както и да се възползва от високотехнологичните иновации, с които разполага компанията. Последните подобни примери включват новаторските нововъведения представени на ежегодното изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас и спечелването на CES 2017 Innovation Awards от LG.

"Изключително съм горд, че се присъединявам и поемам ръководната позиция на регионалното звено на LG в Будапеща. Решен съм да засиля експертизата на местните специалисти, като непрекъснато поддържам силата на бранда на LG и в крайна сметка да установим компанията като лидер в региона", обяви Бумсоп Лий.

"В LG сме посветени да направим живота, както на крайните потребители, така и на бизнес клиентите по-лесен и продуктивен с нашите новаторски технологии", допълни той.