bTV Media Group ЕАД (bTV) обявява промени във висшето ръководство на компанията. Надзорният съвет на bTV реши да назначи Боян Калчев за финансов директор (CFO) на bTV, считано от 1 април 2024 г. След пет години в bTV настоящият финансов директор Тонислав Попов ще се оттегли от поста си и ще продължи кариерата си извън компанията. 

Боян Калчев се завръща в bTV за втори път като финансов директор, след като е заемал тази позиция от 2000 г. до 2014 г. Калчев има над 20-годишна експертиза в сферата на финансите, корпоративното управление и бизнес отношенията, като е заемал ръководни позиции в български и международни компании. Завършил е Американския университет в България със специалност "Бизнес администрация".

Той има дългогодишен опит в медийния и развлекателния бизнес, като от 2006 г. е главен финансов директор на Нюз Корпорейшън за Източна Европа и участва в управлението на телевизионни станции в различни страни от Централна и Източна Европа. В периода 2014-2018 г. е вицепрезидент на групата Fox International Channels и отговаря за екипи от няколко държави в Централна и Източна Европа.

"Много се радвам да приветствам Боян отново в екипа на bTV. Очаквам тази промяна да внесе нова енергия и перспективи в нашите планове, като същевременно ще осигури приемственост и стабилност на бизнес операциите. В същото време Тонислав бе един от ключовите членове на нашия екип, който успешно преведе bTV през динамични събития и бих искал да му благодаря за всеотдайността, като му пожелая успех в бъдещите начинания. Като водеща медийна компания ние продължаваме да увеличаваме инвестициите в линейно и дигитално съдържание, като същевременно изпълняваме амбициозните си цели за предоставяне на по-голямо разнообразие от качествени продукти. Убеден съм, че това е още една стъпка към трансформирането на bTV и затвърждаването на силните ѝ позиции на българския пазар", заявява Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

bTV Media Group е една от шестте национални станции, собственост на CME .