Най-дългият граждански полет в света трае едва 57 секунди във въздуха, а билетът в двете посоки за него струва около 36 паунда или 51 долара. Той се извършва от авиокомпанията Loganair - единствената голяма фирма в бранша във Великобритания, която е позиционирана в Шотландия.

А въпросният полет свързва два острова в северната част на страната - Уестрей и Папа Уестрей. Разстоянието между тях е 1,7 мили или 2,7 километра.

Пътуването се извършва от двама местни пилоти, като средното време за изминаването на разстоянието е минута и половина. При подходящи климатични условия и благоприятна посока на вятъра времето може да бъде намалено до 57 секунди, разказва Business Insider.

Пилотите разказват, че местни учители, доктори, полицаи и дори един банкер ползват услугата. Разстоянието, което изминават със самолета, е толкова дълго, колкото е дълга и пистата на летището в Единбург.

Пътуванията се извършват от 1967 година, като в края на пътуването си клиентите получават сертификат, че са били част от най-късия полет в света.