Директен въпрос към всички фенове на бирата - бихте ли опитали марка, която се произвежда в България, но продуктите й нямат нищо общо с вкуса на масовите бири у нас?

Да бъдем по-конкретни: става дума за бира, притежаваща вкусови качества на такава от Острова (и със същите съставки), но сварена в слънчевото село Слънчево край Варна.

Ако вече преглъщате жадно, имаме три идеи как да докарате вкуса от английските пъбове на масата си в хола. Срещу българска цена.

Снимка 265075

Източник: glarus.bg

Първата е Glarus Special English Ale - тъмно златиста изключително пивка бира, която носи типичния за българските бири алкохолен градус (4.6%), но не и техните съставки. Прави се от вода, карамелен и светъл малц, 2 вида хмел и бирена мая. Ароматът й е карамелен, съвсем леко плодов. Вкусът изненадва с приятна свежест и с липса на сладки нотки (освен ако не й добавите).

Втората е Glarus Porter - тъмно кафява бира, позната на лондончани от има-няма няколко стотин години насам. На българите - от има-няма няколко години. Градусът й е по-висок (5%), бихме казали идеален за студените зимни вечери. Бирата е леко горчива, с наситен вкус и нестандартен аромат на карамел/шоколад + намек на печени ядки. И върви идеално точно с такова мезе.

Третата е Glarus Premium Pale Ale - златиста бира, която идва с най-ниския алкохолен градус (4.2%). Направена е с американски и словенски хмел и три вида светъл и ароматен малц. Задоволява всяка жажда с балансиран вкус със сух завършек. Ароматът й носи цитрусови нотки. И можете да я пиете с всякакви видове храна.

Имате ли си вече фаворит? Можете да го откриете във веригите "Билла" и "Фантастико", както и в специализираните магазини. Ако вече сте го сторили, тогава "наздраве"!