Бащата на младата Холи Брансън - Ричард Брансън може и да притежава авиокомпания, но въпреки това тя невинаги избира лукса. Дъщерята на милиардера пътува и в икономична класа.

През миналата седмица Холи е публикувала снимка в Instagram, показваща, че тя и децата ѝ пътуват в икономична класа. Полетът е бил 7-часов от Антигуа до Лондон и все пак е бил на компанията Virgin Antlantic. Тя е основана от Речард Брансън през 1984 година, а Холи е част от мениджърския екип от десетилетие насам, пише CNBC.

"Впечатлен съм, че пътувате в икономична класа, но съм още по-впечатлен, че сте и с трите си деца и избирате този вариант", е коментирал потребител на социалната мрежа.

Холи обаче не е единствената знаменитост, която не лети винаги с първа класа. За съдията от "Shark Tank" Барбара Коркоран пътуването изобщо със самолет е лукс, без значение от класата.

"Никога не харча излишни пари за бизнес или първа класа. Не мога да проумея защо е нужно винаги да се избира лукса. Имам рутина, която ме кара да се чувствам по-добре от всеки в първа класа", обяснява успелият брокер.

Тя не резервира полети, на които се предлага гурме кухня, а си носи свежи плодове, сирене, багета и винаги бутилка вино.

"Разбира се, няма как да те пуснат да минеш с толкова храна, но тя винаги може да се купи от магазините на летището", допълва Коркорн.

Джим Кок, основател на компанията за бира "The Boston Beer" и милиардер сам спечелил парите си, е още един пример за непритенциозен вкус спрямо самолетния транспорт.

"По време на пътуванията ми до Мюнхен, за изследване на съставки за бира, билетът за бизнес класа струваше 5000 долара повече. Сметнах, че за година това ще ми излезе 55 000 долара, а защо ми е и как мога да оправдая такъв разход", е признавал милиардера, обяснявайки, че не вижда смисъл заради малко повече място за краката или по-изискана храна.

Арик Кислин притежава голям дял от компания за частни полети, но не лети с първа класа или поне невинаги.

"Не е луксозно и трябва да минеш през всички проверки и процедури на летището, но е доста икономично решение. За икономичната класа има много повече възможности. Тя предлага повече полети до различни бизнес центрове. Има над 20 града, от които мога да избера", обяснява той за избора си.