KIA се похвали, че е готов първият дизел-хибриден автомобил на марката, който ще бъде с купе на седана Optima. Дебютът му пред публика ще се състои в Париж в началото на октомври, информира autoclub.bg.

По отношение на дизайна, машината ще се откроява от стандартния модел по някои дребни визуални подобрения в предната част, а в салона ще се поставя по-добра аудио система и ревизирана навигация.

Все още в концептуална форма, Optima T-Hybrid ще разполага с 1.7-литров дизелов мотор за предната ос и компактен електромотор за задните колела. Производителят обяснява, без да дава конкретни детайли, че колата ще бъде с около 15-20% по-мощна от дизеловата Optima, който разполага със 136 к.с.

Porsche обмисля хибриден Macan

Немската компания Porsche обмисля сериозно пускането на хибридна версия на актуалния си модел Macan. Компактната джипка може да получи хибридната система на по-големите Cayenne и Panamera.

Макар и все още да не е потвърдена дата за лансиране, очаква се колата да стигне клиентите към средата на следващата година. Мощността ще бъде над 400 к.с., като те ще идват от 3.0-литров V6 бензинов мотор и електромотор.

По-големият SUV Cayenne хибрид спринтира от покой до 100 км/ч за 5.9 секунди. Имайки предвид доста по-ниското тегло на Macan, то това упражнение би трябвало да отнема приблизително пет секунди при евентуална хибридна версия.

Освен това, немският производител опроверга слуховете, че работи върху Macan с три врати.