В рамките на новата си маркетингова стратегия лидерът на пазара на потребителско кредитиране у нас БНП Париба Лични Финанси стартира иновативни за България продукти - специализирани кредити за финансиране на проект. С отпусканите заеми ще бъде финасирана реализацията на различни потребителски проекти като покупка на автомобил, външно и вътрешно реновиране на дома или закупуването на продукти за свободното време като АТВ, скутери, каравани и др.

В зависимост от проекта, за който клиентът търси финансиране, максималният размер на кредита може да достигне 50 000 лв., а максималният срок на изплащане - 84 месеца. Годишният лихвен процент на заемите стартира от 6,9%. Само при кредитите за покупка на автомобил се изисква самоучастие от минимум 15%. Колкото по-голяма е то, толкова по-изгодна е цената на заема. За останалите кредити за фиансиране на проект няма такова изискване към клиента.

Кредитите са съобразени с проекта на клиента и неговия профил и са с много изгодни условия като БНП Париба Лични Финанси, България е единствената финансова институция, специализирана в кредитиране, която предлага специализиран потребителски кредит за покупка на автомобил. Параметрите на кредита са: максимален размер 50 000 лв. и максимален срок 60 месеца. Годишният лихвен процент започва от 6,9%.

Като компания, специализирана в потребителското кредитиране на индивидуални клиенти, БНП Париба Лични Финанси, България предлага иновативни продукти, които са изцяло съобразени с проекта и възможностите на клиента и са максимално удобни за него. Едно от основните предимства е, че клиентът веднага става собственик на автомобила за разлика от лизинговите схеми. Така се избягват последващите разходи за прехвърляне на автомобила, тъй като при лизинга собствеността се прехвърля след края на лизинговия период и се заплащат допълнителни такси. При тези заеми не се събира и ежегодна такса „Управление", а се начислява само еднократна такса „Усвояване". Единственият документ, който се изисква е проформа фактура, а за улеснение на клиентите парите се превеждат директно на дилъра.

За разлика от заемите за покупка на автомобил, при кредитите за ремонт на дома и покупки за свободното време средствата се превеждат на клиента. При тях максималните лимити са съответно 40 000 лв. и 20 000 лв. а максималните срокове на изплащане - 84 и 60 месеца.

Кредитите за финансиране на проект, отпускани от БНП Париба Лични Финанси, България, са достъпни както за хора, които са ползвали друг продукт на компанията, така и за нови клиенти. Както всички останали потребителски кредити, отпускани от компанията те са с нулев финансов риск, тъй като са с фиксирани лихви и непроменящи се условия за целия период. В допълнение се предлага и възможност за застраховка на клиента срещу непредвидени обстоятелства, които могат да му попречат да си изплаща кредита, например безработица. Освен това служителите на компанията консултират клиентите за най-подходящите за тях финансови решения както преди усвояването на кредита, така и при реализацията на проекта.

БНП Париба Лични Финаси, България е лидер в потребителското кредитиране у нас и предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити. Като финансова институция, специализирана в предлагането на потребителски кредити компанията определя условията по кредита на всеки клиент в зависимост от неговия профил. Най-важна е оценката на финансовата стабилност на клиента, която се определя по параметри като: размер на дохода, продължителност на трудовия стаж на едно работното място, движима и недвижима собственост, семейно положение и др. Отчитат се и задлъжнялостта на клиента и досегашното му поведение на платец.

Процесът на формиране на профил на клиента се извършва автоматично от системата за оценяване на компанията и така се избягва субективният елемент при вземане на крайното решение. Това е и част от целенасочената политика на отговорно кредитиране, която БНП Париба Лични Финанси прилага успешно още от създаването на компанията през 1953 г.

Във връзка със стартирането на новите продукти изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България Луик Льо Пишу каза: „В рамките на новата маркетингова стратегия на компанията финансираме по-големи суми при по-изгодни условия. С предлагането на кредити за финансиране на конкретни проекти, нашата компания предлага на българите алтернативни и иновативни продукти за финансиране на средносрочни проекти, каквито в момента не се предлагат на клиентите. Така стимулираме и потреблението в страната, което е един от основните двигатели за възстановяване на икономиката."

* Фирмена информация