GLOBUL прие с 40% повече студенти в стажантската си програма за 2007 година, съобщиха от компанията. 

Мобилният оператор отвори вратите си за български студенти, които в продължение на минимум 4 седмици ще имат възможността да свържат теоретичните си познания с реалната бизнес практика.

„За успеха на стажантската програма красноречиво говорят непрекъснато засилващият се интерес от страна на студентите и фактът, че голяма част от тях се завръщат в компанията след дипломирането си. Над 30% от тях избират GLOBUL за свой работодател. Засиленият интерес към стажантската програма на GLOBUL е факт и през 2007 г. като броят на кандидатите спрямо миналата година е нараснал с над 30%. Като социално отговорна компания нашата цел е да станем най-предпочитан работодател и да предлагаме мотивираща алтернатива на реализацията в чужбина", обяви по време на официалното откриване на Стажантска програма 2007 Соня Славчева, Директор Човешки ресурси и администрация в GLOBUL.

В едномесечен срок стажантите ще имат възможност да придобият практически опит в дирекциите: Корпоративен Маркетинг, Финанси, Правни отношения, регулации и връзки с институциите, Човешки ресурси и администрация, Радио и пренос, Комутация и услуги, Експлоатация и поддръжка на мрежата, Изграждане на мрежата, както и в отдел Работа с клиенти.

Стажът включва въвеждаща програма, която запознава студентите с корпоративната култура, история, структура, както и с предлаганите от компанията продукти и услуги. Част от програмата са интерактивни и полезни за бъдещото развитие на младите хора обучения. Същинското придобиване на практически опит в съответните звена се гарантира от разработване на конкретен проект и представянето му пред наставниците на стажантите, мениджърите на отдели и колеги от компанията. Целта е студентите да демонстрират усвоените знания и опит по време на стажа.