"Пак няма лекарства за българите с рак", алармира вестник „Труд".

Отново няма лекарства за онкоболните. Този път липсват животоподдържащите лекарства за рак на дебелото черво. Стотици болни от цялата страна са потърсили препарата кампто в онкодиспансерите, но напразно. То липсва, а цената му е 1900 лева.
Всъщност ако лекарството липсва в онкодиспансерите, хората не могат и да помислят да си го купят, съобщава пред „Труд" Теодора Захариева, която приема сигналите на онкоболните.
Кампто се влива венозно през две седмици и курса на лечение продължава 3 месеца.
Стотици българи болни от рак на дебелото черво попадат в смъртоносна клопка. Този вид рак е най-често срещаният у нас. Всяка година се откриват нови 3800 случая.

"Люлка на панаир уби момче", съобщава на първа страница вестник „24 часа"

15 - годишен деветокласник от Харманли падна от самоделна панаирджийска люлка и почина на място при нелеп инцидент снощи.
В стая на собственика на съоръжението бе открит почти килограм марихуана.
Борислав Иванов се качил на т.нар. гондола заедно с приятели на най-задната седалка. По време на издигането той полетял на 10 метра върху металната площадка на конструкцията, а при връщането си гондолата го ударила още веднъж и той починал на място.
Образувано е дознание за длъжностно престъпление във  връзка с убийство по непредпазливост.   

„Пилето = 15 000 лева", извежда новината на челна страница вестник „Труд".

Николай Методиев - Пилето да бъде пуснат срещу гаранция от 15 000 лева, реши вчера СГС след два часа заседание, пише „Труд".
Методиев е обвинен за контрабанда на китайски стоки за над 3.5 млн. лева. Според прокуратурата от края на 2002 г. до средата на 2003 г. той вкарал у нас 278 камиона. 

„Митничар кара коли за 100 000 евро", пише на челна страница вестник „Стандарт"

Скандалният митничар от аерогара София Георги Георгиев - Пурата призна пред Нова Телевизия, че кара коли за 100 000 евро, а взима заплата от едва 300 лева.
Пурата също така е декларира апартамент от 160 кв.м. в луксозен софийски квартал. Митничарят твърди също, че е получавал скъпи подаръци от любовница в Гърция.
Неговият колега - Радослав Живков - Джими също кара скъпи коли. Той е бил забелязан с луксозен джип, за който твърди, че е подарък от жена му.

„Почина Анета, яла 5 килограма", съобщава вестник "24 часа"

15-годишната Антоанета Йорданова от Дома за деца с умствена изостаналост „Свети Мина" в село Стража почина вчера, след като лекарите 5 дни се бориха за живота й. Припомняме, че при операция от корема на момичето беше извадена няколококилограмова топка от разлагащи се парцали, парчета кожа, найлон, стелки за обувки. Тежката операция продължи около пет часа,направена от два екипа на болницата в Търговище.Ужасените лекари, които чистили кошмарното съдържание на стомаха на детето, преброили 25 найлонови стелки за обувки, 8 парцала, 3 дунапренови гъби, 6 чорапа, 5 камъка с големина 3-4 см и какво ли още не. Част от предметите били полуразложени.

„Паметникът на Съветската армия ще стои докато аз съм кмет", заявява столичният кмет Бойко Борисов, цитиран от вестник „Труд".

Така градоначалникът коментира изказванията на архитект Петър Диков, че паметникът може да бъде демонтиран, съхраняван и монтира наново след строителство на паркинг на мястото му.

„Топалов разби Крамник и посегна към титлата", пише на челна страница вестник „Труд"

Веселин Топалов поведе за първи път на Владимир Кламник - 5:4 в мача за световната титла по шахмат. Българският гросмайстор, който игра с белите фигури, принуди съперника си да се предаде на 39-тия ход след тричасова битка. За да защити трофея си, Топалов се нуждае от 1.5 точки в следващите 3 партии.   

Матури след четвърти клас", пише на челна страница вестник „Стандарт".

Учениците от четвърти клас ще държат матури още през май. Същите деца ще държат изпит и за пети клас. Проверката на знанията им ще бъде направена под формата на тестове по български език и математика. Учителите, подготвили най-много отличници, ще получат повишение, съобщи пред вестник „Стандарт" образователният министър Даниел Вълчев.

„Лейтенант се самоуби преди мисия в Босна", пише на пета страница вестник „Труд".

26 - годишният лейтенант Яни Кемеров се е самоубил по особено жесток начин. Най-напред е прерязал вените си, после е пускал ток по себе си, а накрая е прерязал гърлото си. Следващата седмица Кемеров трябвало да замине на мисия в Босна. Той е преминал успешно подготовката си в Холандия.

„Джо Кокър пя на сватбата на Николай Банев", разказва на 15-та страница вестник „24 часа"

Легендарният певец Джо Кокър пристигна в България специално заради сватбата на шефа на АКБ „Форес" Николай Банев и приятелката му Жени Генчева - изпълнителен директор на Русалка Холидейс.
Сватбата на десетилетието, повтаряха 360 - те гости, поканени на тържеството в София Ленд. Сред тях бяха водещи политици, бизнесмени, спортисти и чуждестранни посланици.
Гостите похапнаха салата от свежа рукоа, маринован октопод, гърди от патица на грил с филенца портокал. 
Жени бе с рокля на холивудския дизайнер  Ели Сааб. Шафери бяха едногодишната дъщеря на Жени и Николай - Теодора, както и двете деца на Банев от първия му брак - Мария и Николай. 
Семейство Баневи подари на кумовете си Димитър и Весела Барбукови Ферари, опаковано пред София Ленд.