Лизинговата компания на Societe Generale Експресбанк - Сожелиз България, е първата лизингова компания в страната с оценка от международна рейтингова агенция. FITCH даде възможно най-високата оценка в България - ‘BBB+'.

От агенцията информираха, че евентуално повишение на рейтинга на лизинговата компания би била възможна на ‘A-‘, в случай, че рейтингът на страната бъде повишен.

„Изключително се радваме, че сме не само първата лизингова компания в България с официален рейтинг, но и че имаме стабилна перспектива от FITCH. Това е доказателство за успешното развитие на Сожелиз България през последните години, въпреки трудната икономическа обстановка, благодарение на изцяло обновената бизнес стратегия от края на 2010-та, нашия клиентски подход, иновативност и добро управление на риска", коментира Михаил Комитски, Управител на Сожелиз България.

В периода септември 2010 - декември 2012, Сожелиз България
успява четирикратно да увеличи новия си бизнес, да удвои портфейла с финансирани активи и респективно пазарния си дял от 2,7% на 6,3% Също така, от рейтинговата агенция отчетоха стратегическото значение на регион Централна и Източна Европа за Групата Gociete Generale, както и възможността за сериозна подкрепа, на която Сожелиз България може да разчита като част от финансовата група на Societe Generale Експресбанк.

Сожелиз е носител на престижната награда „Най-добра лизингова компания за 2012 година" на Прес Авто Клуб България. Преди по-малко от месец компанията финансира една от най-големите и иновативни сделки на пазара на тежкотоварни автомобили у нас на стойност над 7 млн. лв., както и една от най-значимите сделки за авто-парк за над 230 автомобила.