От април кабелният оператор „Евроком Кабел" пусна в ефир новата бизнес телевизия „ТВ Икономика", съобщиха от оператора.

По този начин новия канал става достъпен до по-масовата аудитория в страната. Каналът ще се излъчва на честота 447.25 MHz.

ТВ "Икономика" (или телевизия EBF - Economy Business Finance), е първият български тв канал, който е с изцяло икономически профил и е насочен към деловите среди, финансистите и по-активната част от зрителската аудитория (мениджъри, кадри от средно ръководно ниво, експертен персонал, студенти и образовани хора от всички области).

Българският бизнес вече е добре запознат с възможностите, които му дават съществуващите специализирани медии, и активно ги използва.

До момента обаче това бяха само печатни издания и интернет новинарски сайтове. Благодарение на телевизия EBF бизнесът у нас вече има един сериозен и много силен партньор и в сферата на електронните медии, казаха от новата бизнес медия.

Програмната схема на ТВ "Икономика" е изготвена на базата на анализ на интересите, навиците и потребностите на бизнесмените и делово ангажираните хора. Затова и програмата е изградена на базата на повтарящи се модули така, че гледането на един модул (независимо по кое време на денонощието) да дава максимум информация в две основни направления - най-важното от новините за деня, коментари по тях, подробна информация и анализ на динамиката на основните пазари, както и специализирани предавания, разглеждащи конкретни области от икономическия живот.

Предвидено е и излъчването на отделна емисия новини на английски език, която ще бъде насочена както към чуждите мениджъри работещи у нас, така и към всички бизнесмени по света, които работят по проекти свързани с България или се интересуват от процесите у нас.