Според гръцката преса (Kathimerini), някои източници от Брюксел предполагат, че и на днешната важна среща на Еврогрупата може да не се стигне до окончателно решение за Гърция, като финансовите министри на Еврозоната може за пореден път да отложат окончателното решение за своята редовна следваща среща на 3-ти декември.

Гръцкият в-к също така цитира източник от гръцкото финансово министерство, според който разговорите на Еврогрупата при тяхната телеконферентна среща в събота са протекли гладко, като са били обсъждани редица технически въпроси преди започващата днес от 13:30ч. важна среща на финансовите министри от Еврозоната за намиране на окончателно решение за следващия транш от финансовата помощ за Атина. След съботната телеконферентна среща обаче нямаше официално изявление, като самата среща е продължила около три часа.

Източници от финансово министерство в Атина само са отрекли информациите, че е имало каквито и да е големи различия между финансовите министри и настояват, че тази съботна дискусия е част от днешната важна среща на Еврогрупата.

"Пази Боже, ако ние не сме близко до споразумение в понеделник (днес)", е заявил високопоставен източник от гръцкото фин.министерство за Skai TV.

Бел.р. Изглежда на днешната важна среща на Еврогрупата с участието на представители и на МВФ, ЕК и ЕЦБ ще се наложи да присъства и Бог:)