Една година след старта на своя проект Зелено Банкиране (Green Banking) Банка Пиреос България намали с 16% количеството на използвана хартия във всички свои офиси, което значително надвишава заложените годишни цели от 10%. През първата година от кампанията голям брой клиенти и всички служители на Банката се присъединиха към усилията за отговорна употреба на природните ресурси и използване на алтернативни информационни носители.

От началото на инициативата през месец май 2010г. до момента над 8000 клиента на Банка Пиреос се отказаха от хартиените месечни извлечения и използват електронно банкиране. През октомври 2010г. техният брой беше 5000. Само за последните три месеца отказалите се от хартиени извлечения са 1078 души, а към настоящия момент над 55% от целия обем на дневни разплащания в национална валута и над 48% от целия обем дневни разплащания в чуждестранна валута, преминават през интернет банкирането.

Като продължение на своята инициатива Зелено Банкиране Банката въведе и зелени практики при оценяване на ипотечните кредити като включи в системата си за оценка на недвижими имоти критерии, които гарантират, че изграждането им не е опасно за околната среда. Критериите за оценка на околната среда при анализиране на кандидатура за ипотечен кредит включват всички потенциални екологични или социални рискове, които може да носи недвижим имот, използван като гаранция по заема