Най-новата кола на Джеймс Бонд ще бъде дадена на търг тази седмица. Очаква се возилото да бъде продадено за умопомрачителните 2,1 млн. долара.

Новият горд собственик обаче няма да има възможността да я кара. Суперколата Aston Martin DB10 не разполага с необходимите пътни сертификати, защото е била създадена единствено за най-новия филм от поредицата за Джеймс Бонд „Спектър”, пише СNN.

Британската аукционна къща Christie's посочва тези въпроси в дребен шрифт, заявявайки, че „не обещава, че превозното средство е със задоволително качество, подходящо за целта или годно на пътя”.

Все пак британският автопроизводител Aston Martin твърди, че колата може да достигне скорост от около 305 км/ч.

Компанията създаде 10 автомобила по поръчка за 24-ата лента от хитовата поредица за агента Джеймс Бонд, но този модел е единственият, който се предлага на търг.

За всички, които не могат да си позволят да наддават за DB10, може би е добре да изчакат модела DB11, който се очаква да бъде представен по-късно тази година. Ценовият диапазон не би трябвало да се отдалечава твърде много от предшественика му DB9, който се продава на цени от около 200 000 долара.

Търгът за DB10 ще се състои на 18 февруари, а приходите от него ще бъдат дарени на организацията „Лекари без граници”.