Руският автомобилен производител АвтоВАЗ представи спортната модификация на седана Lada Vesta, която получи добавката Sport в името.

Новата модификация се различава от стандартния модел с преработено шаси, ново оформление на външния и вътрешния облик и форсиран двигател. 

В изграждането на Lada Vesta Sport са използвани общо 205 нови детайли и части. При окачването са увеличени стойките и задните амортисьори, благодарение на което просветът на автомобила е намален до 162 мм. Освен това инженерите са използвали подсилен спирачен механизъм.

Новата модификация на модела е снабден с напълно освободена система за стабилизация.

Седанът, който премина поредица от тестове в аеродинамичен тунел, получи нова предна броня с долен спойлер и крила с различна форма. 

Снимка 367516

Източник: АвтоВАЗ

Lada Vesta Sport е оборудвана с подобрен 1,8-литров двигател с нов разпределителен вал и усъвършенствана горивна система с повишено налягане и преботени газоразпределение и всмукателна и изпускателна системи. 

Мощността на агрегата е увеличена от 122 на 145 конски сили (187 Нм въртящ момент). Седанът може да ускори от място до 100 км ч за 9,6 секунди, а максималната му скорост е 198 км в час.

По-рано бе съобщено, че производителят може да представи новата версия на Lada Vesta на автосалона в Москва през август тази година. Засега АвтоВАЗ не разкрива датата за старта на производството, така също и цената на Vesta Sport.