Руската компания АвтоВАЗ ще започне серийното производство на спортната версия на новия си седан Lada Vesta Sport през февруари 2018 година, пише Autonews.ru.

Автомобилът бе представен през миналата година, но техническите му характеристики досега не са обявени официално.

Според най-новите снимки, публикувани в RCI News, седанът ще има 1,8-литров бензинов двигател, с мощност 149 конски сили. Моторът е с нови разпределителни валове, колектори и с препрогамиран блок за управление.

Снимка 308224

Източник: autonews.ru

За ексклузивния вариант на Lada Sport се подготвя още по-форсиран вариант на двигателя от 1,8 л с мощност от 180 конски сили.

Спортната модификация на Lada Vesta ще се предлага и по-достъпен ценови вариант с 1,6-литров двигател с мощност 140 к.с. от Lada Kalina NFR.

Седанът Lada Vesta Sport има по-мощни спирачни устройства, като задните са вече дискови. Други са пружините и амортисьорите, които ще направят окачването по-твърдо. Седанът ще има и оригинален аеродинамичен пакет.

Снимка 308223

Източник: autonews.ru

На снимките за интериора се виждат добре седалките с по-добра странична подръжка и воланът с три спици, които също ще влязат в серийното изпълнение.

Външно автомобилът ще с отличава от стандартните изпълнения. Някои от неговите стилистични решения ща са заимствани от Vesta WTCC.

Най-скъпата Lada в историята на марката тръгва от есента

Най-скъпата Lada в историята на марката тръгва от есента

Топверсия на всъдехода Lada Vesta Cross SW

В момента АвтоВАЗ работи по електрическия седан Lada Vesta EV, чийто прототип бе показан през 2016 году. Автомобилът ще се задвижва от електромотор с мощност 60 кВт (82 к.с..) и батария от25 киловатчаса. С този агрегат колата ще ускорява до 100 км/ч седан за 15,5 секунди. Максималната скорост на Vesta EV е 140 км в час, пробегът с едно зареждане на акумулатора е 150 километра.

Снимка 245973

Източник: autonews.ru