В интернет се появиха първите снимки на комбито Lada Vesta Cross SW в най-луксозната и скъпа версия Exclusive. 

Всъдеходът вариант Exclusive има специален ярко син цвят на купето, който няма да се предлага за другите Vesta тип "седан". Освен това луксозната версия на модела има облечен с кожа волан и емблема "Exclusive" в салона на автомобила, пише autonews.ru.

Снимка 304969

Източник: autonews.ru

Колата е снабдена с 1,8-литров бензинов двигател, работещ в система с петстепенна механична скоростна кутия. На четиривратата версия на Lada Vesta този двигател се съчетава само с роботизирана трансмисия.

Lada Vesta комби излиза на пазара

Lada Vesta комби излиза на пазара

Ще има и всъдеходна версия

Комбито всъдеход Lada Vesta Cross SW бе представено в края на юни. Основните черти на новия модел са наследени от концептуалния автомобил Cross Concept, представен на изложение през 2015 година. 

Габаритната дължина на Vesta Cross SW е 4424 мм, а ширината - 1785 милиметра. Колесната база е 2635 милиметра, а пътният просвет е увеличен до 203 милиметра. 

Президентът на АвтоВАЗ Никола Мор заяви, че продажбите на Lada Vesta Cross SW ще стартират през есента на тази година. Новият модел ще се произвежда в предприятието на компанията "Лада Ижевск".

Цените на всъдехода засега не са обявени, но се очаква моделът да стане най-скъпият автомобил в историята на марката и нейния производител АвтоВАЗ.

Снимка 304968

Източник: autonews.ru