Руската компания AвтоВАЗ започна масовото производство на топ версията на Lada XRay Cross, наречена Instinct. За първи път кросоувърът получава мултимедийната система Yandex.Auto, 8 инчов сензорен дисплей и камера за обратно виждане.

Цените на автомобила все още са неизвестни. Най-вероятно това ще бъде най-скъпата модификация на руския кросоувър.

Къде се продават и колко струват автомобилите Lada извън Русия?

Къде се продават и колко струват автомобилите Lada извън Русия?

AвтоВАЗ развива пазарите на Централна Азия, продажбите в Европа намаляват

Версията Instinct на Lada XRay се различава от стандартния автомобил с лъскав черен покрив, както и корпуси на външните огледала и джанти със същия цвят.

Снимка 470173

Източник: Lada

В купето ще има 8-инчов сензорен екран, разположен в самия връх на арматурното табло, както и камера за обратно виждане. Всички нови машини на модификацията Lada XRay Cross Instinct ще бъдат оборудвани с 4G модем за достъп до Интернет и подкрепа за работата на онлайн услугите.

Снимка 470174

Източник: Lada

Техническите характеристики на Lada XRay Cross Instinct все още не са разкрити от AvtoVAZ. Редовният кросоувър се предлага с 1,8-литров двигател със 122 конски сили, който е петстепенна ръчна скоростна кутия. В допълнение, автомобилът се предлага с 1.6-литров агрегат със 113 конски сили, работещ с автоматична вариаторна скоростна кутия.

Lada Vesta SW Cross идва в България до края на април

Lada Vesta SW Cross идва в България до края на април

Цените започват от 11 900 евро