Най-голямата в САЩ компания за търговия "на дребно" Walmart Inc., съкращава стотици корпоративни служители от администрацията, съобщи The Wall Street Journal (WSJ).

Компанията също така иска по-голямата част от служителите, работещи от разстояние, да се върнат в офисите, твърдят източници на вестника.

Нещо повече, Walmart възнамерява да премести хората, работещи в по-малки офиси, включително в Далас и Атланта, в централни офиси, като корпоративната централа в Бентънвил (щата Арканзас), казва един от източниците на изданието.

Служителите на компанията ще продължат да могат да работят и дистанционно, но ще трябва да прекарват по-голямата част от работното си време в офиса.

Walmart е най-големият работодател в САЩ, с общо около 1,6 млн. служители в цялата страна, повечето от които работят в магазини и складове. А корпоративната администрация на търговеца "на дребно" наброяват десетки хиляди хора, отбелязва WSJ.

През последната година компанията се старае да намали разходите си като цяло. Миналия месец тя обяви, че излиза от бизнеса със здравни услуги, в който тя навлезе само преди пет години.

Walmart възнамерява да закрие всичките 51 медицински центъра, които притежава, и да прекрати дейността си в областта на медицината от разстояние. Все пак, веригата от аптеки и офталмологични центрове на компанията ще продължат да работят.

От началото на 2024 г. досега акциите на гиганта Walmart са поскъпнали с 15%.

Защо Walmart иска да купи производител на телевизори за над $2 милиарда?

Защо Walmart иска да купи производител на телевизори за над $2 милиарда?

Това ще даде на търговската верига контрол върху повече от 20% от американския телевизионен пазар