Стрийминг платформата HBO Max, която обединява собственото производство на съдържание на HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Max Originals и много други лицензионни заглавия, вече е достъпна в България, съобщиха от компанията.

HBO Max замества изцяло HBO GO, която не функционира от днес. Новата платформа е достъпна за директен абонамент от клиенти, както и чрез избрани мобилни оператори и партньори за разпространение на телевизия.

HBO Max заменя HBO Go в България от 8 март

HBO Max заменя HBO Go в България от 8 март

Какво се променя и колко ще струва

"Много сме доволни, че HBO Max вече е налична в България и предоставя най-доброто забавление, филми, европейски продукции и програми за деца от марките на WarnerMedia на едно място. Както и че можем да предложим на българските фенове на нашите страхотни истории невероятна отстъпка от 33% от редовната месечна такса за директен абонамент", каза Кристина Сулебакк, генерален мениджър, HBO Max EMEA. Тя допълни, че "за нашия европейски бизнес в Централна и Източна Европа всичко започна през далечната 1991 г. с първите ни телевизионни канали и ние сме доволни, че днес, повече от 30 години по-късно, предлагаме на феновете в региона един напълно нов начин за достъп до любимото им съдържание."

Какви са цените?

Всички абонати на HBO GO до този момент ще бъдат автоматично прехвърлени към новата платформа, като компанията прави жест към всички лоялни клиенти с директен абонамент, като те ще плащат намалена промоционална цена от само 3.30 евро на месец, или по-малко от тази за HBO GO, която беше 3.99 евро на месец. Промоцията ще спести на клиентите повече от 30% (или точно 33%) от новия стандартен месечен абонамент, който се въвежда за HBO Max и е на стройност 4.99 евро на месец.

Важно е да се отбележи, че отстъпката важи само за директни клиенти и при непрекъснато ползване на абонамента, ако се направи пауза, в сила при подновяването влиза единичната месечна цена.

Apple дава $6 милиарда, за да настигне Netflix, HBO и Disney

Apple дава $6 милиарда, за да настигне Netflix, HBO и Disney

Компанията готви значителни инвестиции в собствени продукции за Apple TV+

Новите клиенти, желаещи да ползват директен абонамент, които се регистрират преди 31 март, също ще могат да възползват от тази отстъпка за целия срок на ползване без прекъсване на услугата. За тези, които се регистрират след 31 март, или тези, които по някаква причина решат да прекъснат ползването на специалната оферта, стандартният месечен абонамент ще бъде 4.99 евро на месец.

На по-късен етап ще бъде въведена опция за годишен абонамент, предлагаща изключителна оферта за 12-месечен достъп на цената на 8 месеца. Този годишен абонамент ще е на стойност 39.90 евро.

15-те държави, в които HBO Max стартира днес са: Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Черна гора, Нидерландия, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Apple започва партньорство с телевизионния гигант HBO

Apple започва партньорство с телевизионния гигант HBO

Корпорацията обяви старта на производството и продажбите на своя нов високотехнологичен продукт - умни часовници

HBO Max е платформата за стрийминг на WarnerMedia с директен абонамент или през партньори.  Платформата стартира в Съединените щати през май 2020 г. и въведе по-ниска цена, поддържана от реклами, през юни 2021 г. HBO Max започна своето глобално присъствие миналото лято с Латинска Америка и Карибите, последвано от първите си пазари в Европа с няколко скандинавски държави и Испания. В момента се предлага в 61 територии, а компанията има конкретни планове за добавяне на нови територии през 2022 г.