Стрийминг услугата HBO Max ще замени досегашната HBO Go в България от 8 март т.г., съобщиха от компанията. Новата платформа ще предостави достъп до сериали, филми и риалити предавания, които досега не са били достъпни за българската публика. Освен повече нови филми и сериали, в HBO Max ще могат да се гледат и стари продукции, закупени от други компании.

Достъпни ще бъдат и български филми, които вече ще могат да се гледат навсякъде по света от абонатите на платформата.

Какво се случва със старите акаунти?

При старта на HBO Max съществуващите HBO GO акаунти ще бъдат автоматично мигрирани към новата услуга и по този начин потребителите ще имат незабавен достъп до нея. HBO Max ще бъде достъпна и чрез избрани мобилни оператори и партньори за разпространение на телевизия.

Когато HBO Max услугата стане налична в България, HBO GO приложението ще спре да бъде активно и ще е необходимо потребителят да инсталира HBO Max приложението, за устройството, на което гледа. Достъпът до устройството се осъществява с вече ползваните е-мейл и парола.

Стрийминг услугата HBO Max ще бъде достъпна на различни устройства и платформи, включително актуални модели смарт телевизори смарт телевизори (Samsung, LG и Android TV™), чрез стрийминг устройства (Apple TV 4K и Google Chromecast™), игрови конзоли (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One и Xbox Series X|S) мобилни и таблети (iPhone, iPad, iPod Touch и Android™) и онлайн на http://www.hbomax.com.

Какви ще са цените?

В момента месечният директен абонамент за HBO GO в България е 3.99 евро. Новата услуга HBO Max ще е достъпна срещу 4.99 евро на месец, при директно абониране. Настоящите директни абонати, които ще бъдат прехвърлени автоматично към новата платформа ще заплащат намалена цена от само 3.30 евро на месец. Жестът дава на клиентите повече от 30% (или точно 33%) постоянна отстъпка от месечната стойност, която е валидна само, ако абонаментът не се прекъсва. Нови клиенти, които се регистрират преди 31 март, също ще могат да се възползват от тази ексклузивна оферта, актуална за тях единствено в периода от 08.03.22 до 31.03.22.

След 31 март, освен стандартния единичен месечен абонамент от 4.99 евро и постоянната отстъпка за лоялни клиенти, ще бъде въведен нов годишен абонамент, предлагащ изключителна оферта за 12-месечен достъп на цената на 8 месеца. Неговата стойност е 39,90 евро.

Какво ново?

HBO Max ще предлага и достъп до филми на Warner Bros. само 45 дни след премиерата им в киносалоните. Сред заглавията, които ще бъдат достъпни от първия ден на платформата са Матрицата: Възкресения, Дюн и Методът Уилямс.

Сред новите сериали Max Originals са Станция 11, Миротвореца, втори сезон на Отгледани от вълци и The Sex Lives of College Girls. Европейските сериали вече също ще бъдат под марката Max Originals. Заглавията от континента, които ще имат своята световна премиера в платформата, включват Животът и всичко останало (Todo Lo Otro), Камикадзе (Kamikaze), Похот (Lust), Рукс (Ruxx), След зимата (The Thaw), Доносникът (The Informant) и Гарсия! (Garcia!).

За първи път у нас в HBO Max ще има и реалити формати като Expecting Amy, Finding Magic Mike, FBoy Island и Селена и главният готвач (Selena + Chef), които ще можем да гледаме с български субтитри. Специалната детска секция KIDS ще бъде още по-богата и ще продължи да предлага Малки титани: в готовност!, Шантави рисунки, Стивън Вселенски: бъдещето I, Невероятният свят на Гъмбол, КоКомелон и още много селектирани заглавия от Cartoon Network, Boomerang и други.

Disney+ идва в България

Disney+ идва в България

Услугата ще стартира през лятото