Ново разширение за производство на продукти с високо напрежение беше открито днес от Hitachi Energy в Севлиево. Предприятието отбелязва и 60 години от създаването си. Новата част на завода е 6200 кв. метра и за нея са назначени над 180 нови служители. Инвестицията е в размер на 20 милиона лева.

От приемникът на швeйцapo-швeдcĸaтa инжeнepнa гpyпa ABB коментираха, че разширението и модернизирането идва в отговор на нарастващото търсене на продукти за високо напрежение в световен мащаб.

На събитието присъстваха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и президентът Румен Радев, който подчерта, че компанията е желан работодател, предоставящ нови възможности за развитие в международна среда.

"Гордост е да видим как този глобален технологичен лидер реализира своите идеи именно тук в България и то с иновативни решения", заяви Румен Радев.

Заводът в Севлиево - стратегическа база на енергийния гигант Hitachi Energy

Заводът в Севлиево - стратегическа база на енергийния гигант Hitachi Energy

Какво се произвежда там и какви са плановете за развитие? Новият директор Андреа Броняра пред Money.bg

"Компонентите, които произвеждаме тук, са начало от нашата верига на доставка. Това означава, че ако нещо се влоши тук, това се отразява на всички останали части от веригата на доставка", заяви Андрея Броняра, който е управител на "Hitachi Energy България и отговорен директор за производствената база в Севлиево. Той допълни, че новата част на завода е стратигическа за бизнеса на компанията.

Фабриката в Севлиево е построена през 1962 година и с течение на времето преминава през различни трансформации по пътя си към модернизиране и разширяване на производствения си капацитет. Днес тя заема обща площ от 74 000 кв. м. и произвежда високоволтови компоненти за елегазови изолирани разпределителни устройства (GIS), генераторни прекъсвачи (GCB), шкафове за управление, (LCC) и уредби с кондензаторни батерии (MECB).

Снимка 556595

Източник: Hitachi Energy

Заводът разполага с най-модерно оборудване и автоматизация на процесите, за да се постигне високо качество, да се намали времето на производство и да се подобрят навременните доставки. Компанията е позиционирана у нас над 40 години. Днес в нея работят повече от 800 служители.

Предприятието си сътрудничи с Техническия университет в София и Габрово, с Великотърновския университет, с Университета за транспорт и с още няколко висши учебни заведения.

Hitachi Energy България е член на Българо-германската индустриално-търговска камара и е лидер в сферата на енергетиката, както и основен инвеститор у нас. През първото полугодие преките чуждестранни инвестиции в България са в размер на 289 200 000 евро.

Hitachi Energy разширява завода си в Севлиево

Hitachi Energy разширява завода си в Севлиево

Компанията създава и 180 нови работни места