Руската компания АвтоВАЗ планира да добави в моделната си линия нова евтина кола. Това заяви шефът на концерна Никола Мор. По думите му, автомобилът ще бъде предназначен, както за руския, така и за международния пазар. 

„Такава машина – добра, красива и евтина, Renault направи в Индия. И ако това се получи в Индия, не виждам причина да не може да се направи такава кола и в Русия”, отбеляза Мор, цитиран от autonews.ru. 

По-рано Никола Мор в интервю за вестник „Ведомости” обяви, че автомобилите с марка  Lada могат да отидат в по-висок ценови сегмент. По думите му, в компанията са убедени, че Lada Vesta и Lada XRAY „имат добър потенциал, за да играят в друг, по-висок ценови сегмент, в който преди марката Lada преди не присъстваше.

„Ние разбираме, че когато говорим за Lada, то не можем да ги продаваме на такава цена като Volkswagen или даже Hyundai, защото нямаме такъв силен бранд. Но ние очакваме, че при  Ладата ще има прогрес, защото има потенциал в това отношение” казва в интервюто Мор.

Шефът на АвтоВАЗ добавя, че качеството на автомобилите Lada сега е същото като на колите Renault и Nissan, произвеждани в Толиати.

Пускането на Lada Vesta вече носи печалба на АвтоВАЗ. За Lada XRAY било рано да се правят сметки, но компанията разчита моделът да стане печеливш до края на годината, отбелязва Мор.