Най-известната платформа за стрийминг на аудио и музика в света - европейската Spotify, прави важна крачка към разрастването си.

Компанията обяви, че ще добави към списъка с пазарите си още нови 13, включително и Русия, която се нарежда сред топ 20 на най-големите световни пазари за стрийминг услуги.

Според официалното съобщение на Spotify с ексанзията платформата вече ще бъде представена в 92 държави.

Към последните такива, на които ще навлезе, са още Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Казахстан, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Словения и Украйна.

"Днешният старт отваря вратата за близо 250 милилиона фенове, които ще могат да откриват нова музика в света на Spotify и за артисти от региона, които ще могат да се свържат с по-голяма световна публика", посочва вицепрезидентът на компанията Густав Гиленхамър.

"Навлизането на тези 13 пазара е важен момент за Spotify, особено заради това, че приветстваме фенове и артисти от растящи музикални пазари, като Русия, където стрийминг услугите са навлезли значително и където виждаме сериозни възможности за компанията", добавя той.