Subway хиляди нови ресторанти в Китай. Най-голямата верига от този тип в света обяви, че ще отвори почти 4000 нови локации в континентален Китай през следващите 20 години.

Това е "най-голямото франчайз споразумение в историята на Subway и едно от най-големите в цялата индустрия за ресторанти за бързо хранене", коментира Subway.

Subway сключи сделка с китайска компания Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development (FRS), която ще получи изключителни права за контрол върху всички локации на марката в континентален Китай чрез споразумението.

Според главният изпълнителен директор на Subway Global Джон Чидси, пазар като Китай е ключов, заради дългосрочните възможности за растеж.

След като ограниченията, заради COVID-19 бяха отменени, ресторантите Subway в Китай отчетоха ръст в продажбите.Според групата новото франчайз споразумение ще подобри обслужването и изживяването за гостите.

Според съобщението на компанията Subway продължава да търси силни партньори с опит на местните пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион, заради удвояването на настоящата си мрежа от ресторанти в региона от приблизително 3500 ресторанта до над 6000 ресторанта през следващите пет години.

Подразделение на Goldman Sachs иска да закупи Subway за $10 милиарда

Goldman Sachs иска да закупи една от най-големите вериги за бързо хранене за $10 милиарда

През февруари Subway заяви, че разглежда възможността за продажба на бизнеса заради високи разходи и засилваща се конкуренция

В момента компанията има близо 37 000 ресторанта в повече от 100 пазара по света. Миналата година успя да удари рекорд по продажби след най-големите си промени в менюто.

Но ако бъде постигнато споразумение, това ще бъде една от най-големите сделки в индустрията за бързо хранене след придобиването на веригата за понички и кафе Dunkin" за 11,3 милиарда долара през 2020 г.