Турският производител на автобуси Otokar Otomotiv съобщи, че е подписал споразумение със своя партньор Iveco Bus за производство на продукти в Турция, пише Seenews. Марката е на базираната в Холандия компания за капиталови стоки CNH Industrial.

Партньорството включва производството на съществуващи модели на Iveco Bus за международна дистрибуция, както и модел, специално предназначен за пазари в Източна Европа, Африка, Близкия Изток и Азия, се казва в изявление Otokar.

Otokar ще извършва производството в завода си в Сакария. Моделите ще са оборудвани с двигатели на марка FPT Industrial, първите от които се очаква да бъдaт произведени през следващата година.

4 транспортни проекта, променящи бъдещето на страни и континенти

4 транспортни проекта, променящи бъдещето на страни и континенти

Колко ще струва да се свържат Северна Америка и Азия с тунел под Беринговия проток?

Очаква се споразумението за сътрудничество да помогне на Otokar да разшири производствените си възможности, като същевременно поддържа всички редовни дейности в производствените си мощности, заявиха от компанията. "Радваме се, че представяме за производството на модели Iveco Bus нашия завод в Сакария", каза генералният мениджър на Otokar Сердар Горгуч. "Използването съоръженията ни за производство на модели на Iveco Bus ще даде възможност на нашия завод да работи още по-ефективно и по-ефективно."