Пандемията оказа сериозно влияние и в света на бизнеса. Много бизнес тенденции, които съществуват от години, избледняват с идването на пандемията и най-вече заради въведените мерки. Така например много бизнеси, които не са се докосвали до електронната търговия, за съжаление се сринаха когато удари Covid-19.

Ето няколко основни тенденции, които ще са водещи тази година, изброени от Forbes.

Криптовалутата ще царува

Все повече бизнеси предлагат на потребителите възможност да плащат за стоки с криптовалута в магазините си за електронна търговия, което значи, че все повече се търси тази възможност.

Tesla вече приема плащания в Dogecoin, но не и за електромобилите

Tesla вече приема плащания в Dogecoin, но не и за електромобилите

Компанията продава редица продукти като облекло, аксесоари за автомобилите

Инвестициите в криптовалутите набират все повече популярност. Инвестиция в Шиба Ину например направи двама братя от Ню Йорк милионери през миналата година. Според някои прогнози през 2022 г. криптовалутата ще бъде приета като начин на плащане на все повече пазари. Редица големи компании вече приемат плащания с биткойн. 

Тенденцията за устойчив бизнес

Настъпва ера на по-осъзнато потребление и потребителите ще се доверяват на бизнеси със "зелени" политики и с ангажимент към околната среда. Екологичните политики няма да са присъщи само на компании от модната индустрия. Тенденцията ще бъде все по-често срещана.

Стоките втора употреба също ще бъдат на мода в този ред на мисли. Бизнесът с препродажба на модни артикули може да нарасне двойно, в сравнение с нивата от 2019 година и да достигне 20 млрд. долара през 2022 г., според изчисления на онлайн търговецът на дрехи втора ръка thredUp.

Изкуствен интелект

Изглежда изкуственият интелект навлиза и ще продължава да навлиза в нашето ежедневие, независимо дали ни харесва или не. Много бизнеси вече се възползват от технологиите. Мнозина разчитат на чатботове на уебсайтовете си за електронна търговия например. Това ще навлиза все по- често като тенденция в бизнесите.

Какви са предимствата и недостатъците на четиридневната работна седмица?

Какви са предимствата и недостатъците на четиридневната работна седмица?

Новозеландската компания Perpetual Guardian проведе експеримент за 4-дневна работна седмица и резултатите бяха задоволителни