Китай ще добави 80 милиарда юана (10,9 милиарда долара) към фонда "Пътят на коприната", за да подкрепи съвместното изграждане на проекти по инициативата "Един пояс - един път", заяви китайският президент Си Дзинпин днес, в изказване по време на третия форум "Един пояс - един път" в Пекин.

Китайската банка за развитие (China Development Bank) и Експортно-импортната банка на Китай (Export-Import Bank of China) ще отворят кредитна лииня за финансиране в размер на 350 милиарда юана (47,8 милиарда долара). А във фонда "Пътят на коприната" ще бъдат добавени 80 милиарда юана (10,9 милиарда долара) нови средства в подкрепа на съвместното строителство на проекти по инициативата "Един пояс - един път", каза китайският лидер.

Русия сключи с Китай най-голямата досега сделка за доставки на зърно - за милиарди долари

Русия сключи с Китай най-голямата досега сделка за доставки на зърно - за милиарди долари

Сделката е за срок от 12 години

Той отбелязва още, че в рамките на форума на високо равнище "Един пояс - един път" се е проведел (вчера) бизнес форум, по време на който са постигнати споразумения за сътрудничество между страните на обща стойност 97,2 млрд. долара.

Третият форум на високо равнище "Един пояс - един път" се провежда в Пекин на 17-18 октомври, което е десетата годишнина от инициативата със същото име, предложена от Си Дзинпин.

"Един пояс - един път" е международна инициатива на Китай, целяща подобряване на съществуващите и създаване на нови търговски транспортни коридори, свързващи повече от 60 страни от Централна Азия, Европа и Африка, като стремежът е да насърчи развитието на търговските отношения между други държави и Китай.

Двете най-големи строителни компании в Китай са пред фалит?

Двете най-големи строителни компании в Китай са пред фалит?

Това е възможно да се случи още този месец на Country Garden и Evergrande