Търговията вчера беше най-тежката за борсите в САЩ от края на март насам, тъй като страховете от нарастващия брой "случаи" на коронавирус и несигурността покрай предстоящите избори продължиха да потискат търсенето.

Индексът Dow Jones изгуби 3,43% до 26519,95, което е четвъртата му поредна сесия на червено. Сряда се превърна и в най-тежкия ден за него от 11 юни насам. При S&P 500 понижението е от 3,5% до 3271,01 пункта, а това е трета търговска сесия спад, като той се понижи с общо над 8% от пика си през септември.

Nasdaq понесе най-тежък удар, свивайки се с 3,7% до 11004,87 пункта. Индексът все пак остава отчелия най-голям растеж за годината, като от януари досега се покачи с 22,7%. Спадът му вчера се дължеше в немалка степен на понижението на цената на Facebook, Alphabet и Twitter, които изгубиха 5% след изслушване пред Конгреса.

Фондовата борса или златото и среброто запазват стойността си по-добре?

Фондовата борса или златото и среброто запазват стойността си по-добре?

Турците се насочват към златото

В Европа картината не е по-оптимистична, като всички водещи индекси на Стария континент се свиха вчера. Най-силно беше ударен DAX, който изгуби 4,17% от стойността си, следван от Euro Stoxx 50 с 3,49% и FTSE 100 с 2,5%. Вероятно тяхното понижение ще продължи, след като вчера затварянето на икономиките беше върнато в Германия и Франция.

Борсите в Азия също затвориха на червено, с изключение на индекса CSI 300, който отчете лек ръст от 1,25%.

Днес инвеститорите ще очакват началото на счетоводните отчети на над хиляда китайски публични компании, а техните резултати ще се използват като прокси за възстановяването на местната икономика.