От технологичния гигант Apple заявиха, че вече няма да произвеждат емблематичния за основаната от Стив Джобс компания iPod, съобщават световните медии. Това се случва близо 21 години, след като на пазара се появи първият и революционен iPod, който завинаги промени визията на MP3 плейърите и най-вече начинът, по който хората получават музика. Това доведе и до появата на iPhone.

"iPod побира умопомрачителните 1000 песни", заявиха от компанията преди 20 години и заедно с iTunes и Apple Store въведоха нов модел на разпространение за музикалната индустрия по света.

Изцяло бялото първо поколение iPod на Apple влезе в продажба през ноември 2001 година. Белите слушалки на iPod се превърнаха в емблематичен символ на потреблението на мобилна музика. На 9 април 2007 година Apple обяви, че е бил продаден нейният 100-милионен iPod.

Изобретателят на iPod Тони Фадел: Имах буквално десетилетие на неуспехи

Изобретателят на iPod Тони Фадел: Имах буквално десетилетие на неуспехи

В продължение на две години той е и съветник на Стив Джобс

От Apple обявиха, че най-новото поколение на нейния преносим MP3 плейър - iPod Touch, ще бъде достъпно чрез уебсайта на компанията, чрез магазините на Apple и оторизирани дистрибутори "до изчерпване на доставките".

А краят на една ера идва, защото за все по-голям брой слушатели на музика нуждата от самостоятелен iPod е намаляла значително, коментират запознати. Все по-често Apple интегрира своите музикални и подкаст приложения в своите продукти, включително iPhone и Apple Watch.

Тенденцията към стрийминг музикални услуги, включително такава, които са предоставяни от Apple, направи устройствата, предназначени само за пренасяне на цифрови песни по-малко примамливи за потребителите.

Apple планира да намали производството на iPhone и AirPods

Apple планира да намали производството на iPhone и AirPods

Заради войната в Украйна