Напоследък плащането с телефон става все по-модерно.

А PayPal обяви в сайта си, че ще си партнира с Apple именно с тази цел. Идеята е платежната система да бъде въведена, като опция на устройствата с iOS и освен това да бъде представена и в 11 нови страни. Те включват: Канада, Мексико, Испания, Италия, Израел, Франция, Великобритания, Австралия, Германия, Австрия и Холандия, пише Techcrunch.

След като функцията бъде добавена, потребителите вече ще могат да използват PayPal, за да плащат за покупките си на приложения и игри, както и за покупките на музика, книги и филми, предоставяни от Apple. Всичко това ще е възможно независимо кое устройство на Apple използвате.

PayPal ще бъде добавена като директна опция за плащане в iOS. Това значи, че човек ще може да промени начина си на плащане на PayPal направо от настройките на неговия iPhone, iPad или iPod. След това всички покупки на потребителя ще бъдат извършени с PayPal без да има нужда от дебитна или кредитна карта. Това ще включва и покупките от вашите Apple телевизор и Apple часовник.

Партньорството с Apple може да донесе нови приходи на разплащателната компания.

PayPal също ще използва своята One Touch технология. Тя служи за по-бързо плащане, като след първото влизане информацията се запомня.