Притежателите на мобилните телефони на Huawei Technologies за първи път ще могат да изтеглят Bitcoin портфейли на своите устройства, съобщава Bloomberg.

Китайската компания, която е третият най-голям производител на телефони в света, пуска Bitcoin портфейла на BTC.com в своята онлайн платформа AppGallery. Портфейлът на BTC.com ще бъде първото приложение за криптовалута, предлагано от Huawei.

Притежателите на смартфони Huawei ще могат да изтеглят Bitcoin портфейли

Източник: Bitcoin.com

Притежателите на смартфони Huawei ще могат да изтеглят Bitcoin портфейли

AppGallery ще бъде предварително инсталирана на всички нови Huawei и Honor телефони и ще бъде пусната на по-стари устройства през следващите месеци, обяви Алехандро де ла Торе, вицепрезидент за бизнес операциите на BTC.com.

Този ход вероятно ще има най-голямо влияние на китайския пазар, където Huawei е най-големият продавач на мобилни телефони. Китай бе истински рай за криптовалутите, но властите се намесиха и наложиха тежки регулации.

Китай започна да затваря борсите за Bitcoin

Китай започна да затваря борсите за Bitcoin

Първи спират платформите за търговия в Пекин и Шанхай

Правителството блокира Google Play Store на Android и някои секции от iTunes на Apple, ограничавайки достъпа до приложения като BTC.com. Макар че властите в Пекин затвориха платформите за търговия с криптовалута и забраниха първоначалните предложения за монети, китайците все още имат право да притежават виртуални валути.

"Това е добра възможност за включване в китайския пазар. Използването на безкасови плащания с приложения е много голям бизнес. Там липсва традиционната банкова система, така че има добри предпоставки за растеж на разплащанията в криптовалути", заяви де ла Торе пред Bloomberg.

Китай започва офанзива срещу "копачите" на bitcoin

Китай започва офанзива срещу "копачите" на bitcoin

Страната цели цялостно спиране на дейността им

BTC.com, която контролира и най-големия басейн за копаене Bitcoin в света, е собственост на производителя на минния хардуер Bitmain Technologies. Huawei обмисля разработването на мобилен телефон, който да използва базирани на блокчейн приложения, съобщиха от Bloomberg през март.

"От нашата лидерска позиция в Китай, пионер в мобилните плащания, очакваме в близко бъдеще да видим огромен ръст в навиците за използване на услугата в световен мащаб", каза в изявление Хайме Гонсало, вицепрезидент на мобилните услуги на Huawei.