Интернет гигантът Amazon сериозно е харесал Индия като място за инвестиции.

Шефът на компанията Джеф Безос заяви по време на американо-индийски бизнес форум във Вашингтон, че ще инвестира нови 3 милиарда долара в страната. Тази сума идва на фона на обявените преди две години и вече вложени 2 милиарда долара.

„Вече създадохме около 45 000 работни места в Индия и продължаваме да виждаме огромния потенциал на индийската икономика”, каза той в присъствието на индийския премиер Нарендра Моди, пише CNN Money.

Правенето на бизнес в Индия обаче не е толкова лесно. Местните конкуренти на Amazon като Flipkart и Snapdeal имат предимство благодарение на местното законодателство, което забранява на чуждестранни търговци директни продажби на клиенти.

Освен това местният пазар имат редица специфики, сред които и тази, че милиони индийци нямат нито банкова сметка, нито интернет връзка.

Ето защо компанията на Безос планира да отвори много на брой малки дистрибуционни центрове в страната. Освен това компанията се опитва да накара малкият и средният бизнес в страната да използва услугите й.