Знаете ли, че във Великобритания и най-вече в Лондон, но не само, най-търсените и скъпи имоти са партерите? Звучи странно за нашето разбиране, зад което стоят много причини, най-вече самият ни сграден фонд - старо строителство на кота нула, при което всеки минаващ по улицата може да надзърне в спалнята ви например, или новото строителство, при което много собственици предлагат "перфектно обзаведен апартамент", реално представляващ... гараж.

А от партер до партер има разлика, особено ако получите всичките условия на къща, но на доста по-ниска цена, имайки двор, напълно обособен и изолиран от съседите и преминаващите. И в допълнение - в сърцето на града и в близост до всички транспортни връзки. Именно подобен тип имоти са сред хитовете на пазара на недвижимост и у нас в последно време, като една първите компании, последвали тази концепция, е "Пулев инвест груп", в която съдружник е боксовата ни звезда Тервел Пулев.

Петър Сотиров, директор "Продажби" в "Пулев инвест груп"

Източник: Пулев инвест груп

Петър Сотиров, директор "Продажби" в "Пулев инвест груп"

"От началото на проектирането на нашите обекти мислихме именно това - какво е подходящо за хората, които искат да инвестират, за хората, които искат да закупят имот за живеене, за младите семейства. И да, след пандемията хората желаят да имат пространство, въздух. Затова се покачиха толкова и цените на извънградските имоти - хората се насочиха към къщи, към парцели, към места, където могат да пуснат децата си да играят свободно. Затова излязохме с тази концепция - партерни апартаменти, където хората имат тази свобода. Това са партерни апартаменти, където хората имат обособени дворове, а тъй като партерите поддържат все още доста по-ниска пазарна цена, и вследствие на това се получава една много по-добра алтернатива на скъпите къщи", представи иновативния подход Петър Сотиров, директор "Продажби" в "Пулев инвест груп".

Петър Сотиров е експерт в областта на недвижимите имоти с над 15-годишен ръководен опит в сферата. Притежава магистърска степен по "Маркетинг" и бакалавър "Публична администрация" в УНСС. Преминал множество специализации и притежава дипломи за най-висока степен в областта на недвижимите имоти, бизнеса и мениджмънта. Сотиров държи и цени високото качество на обслужване, коректността и придържането към етични норми от страна на участниците на имотния пазар.

Три сгради - "Плиска", "Преслав" и "Охрид", строи компанията в един от най-бързо развиващите се райони в столицата - "Малинова долина", от където има удобен достъп до Симеоновско шосе и Околовръстния път, както и до Студентски град. Към момента там тече ударно строителство на инфраструктура, като за разлика от други квартали, застроени в последните години - като "Манастирски ливади" например, улиците са широки, а сградите са на голямо отстояние една от друга, което дава сериозно усещане за пространство.

"Идеята ни е да обособим един съвсем модерен, по всички изисквания на 21 век, комплекс, затова залагаме на качеството на материалите, на дограмите. Освен че има ограничен достъп, охрана и видеонаблюдение, също така допълнително и естествено ограждение, което да изолира имота ви от външния свят."

Какво се получава - купувайки подобен тип имот, например тристаен апартамент от 100 квадрата и то с двор, вариращ между 40 и 100 квадратни метра, фактически клиентът придобива етаж от къща, но на осезаемо по-ниска цена.

И тук идва големият въпрос - колко по-евтино ни излиза?

Снимка 593149

Източник: Пулев инвест груп

"Всеки имот, разбира се, варира, но къща с тези размери на 3-стаен апартамент на хубаво място в София, би струвала поне 250 хиляди евро при качеството на строеж, което ние предлагаме. А тристаен апартамент с двор струва между 130 и 150 хиляди евро в зависимост от големината на самия апартамент и самия двор", подчерта Петър Сотиров.

Казана дума, подписан договор.

Това е основното кредо на работа на "Пулев инвест груп", изтъкна Сотиров . А именно - цената на всеки един имот е строго фиксирана при подписването на договора и не подлежи на промяна в бъдеще, независимо от поскъпването на материалите, труда и т.н.

"В момента "на зелено" е изгодно да се купи, тъй като можеш да резервираш апартамента преди първа копка и на ясна и конкретна цена. Много е важно да се каже, че при нас цената няма индексация. Цените, които даваме, са крайни и не подлежат на индексация, независимо от ръста на материалите. Както казва Тервел: Казана дума, подписан договор."

"Пулев инвест груп" е една от най-бързо развиващите се строителни компании на пазара в София с оригинална концепция на работа. Към момента работи по два проекта за жилищни сгради в "Малинова долина", един от най-бързо развиващите се райони в столицата с обща разгърната зстроена площ от 8400 квадратни метра. Предстои съвсем скоро и първа копка на трета подобна сграда.

Разбира се, "Пулев инвест груп" предлагат и друг тип имоти в сградите си според различните нужди на купувачите - 4-стайни апартаменти за по-големи семейства, 2-стайни такива, както и луксозни мезонети с панорама към Витоша и цяла София.

Освен за живеене, имотите в "Малинова долина" са чудесни и за инвестиция.

"Осигуряват много бърза възвращаемост, особено при 2-стайните и 3-тайните апартаменти, защото там цените тепърва ще растат, а освен това е фактор и близостта до "Студентски град", където цените на наемите са сред най-високите в цяла София. В квартала започва и изграждането на нови детски градини, магазини, предвижда се също да има и училище. Всичко ще бъде чисто ново и добре изградено, като до 5-години "Малинова долина" може би ще стане един от най-скъпите и предпочитани квартали", посочи имотният експерт.

Снимка 593147

Източник: Пулев инвест груп