Данни за нова политическа корупция удариха стойностите на активите в Бразилия и струваха на 16-те най-богати хора на страната 6.2 милиарда долара. Това сочи индексът на Bloomberg за милиардерите по света.

Акциите, облигациите и бразилската валута паднаха рязко, след като вестник О'Globo съобщи за изтекли доказателства, че президентът Мишел Темер е одобрил да се плати на Едуардо Куна, който беше осъден за корупция, пране на пари и укриване на данъци през март.

Индексът на страната Ibovespa се понижи с 8.8%, а бразилската валута падна до най-ниското си ниво от 2008 г. насам. Спадът намали печалбата за 16-те милиардери с 10.6%. Въпреки кризата държавният глава заяви, че няма да подаде оставка.

Най-богатите хора в света загубиха $35 милиарда само за ден

Най-богатите хора в света загубиха $35 милиарда само за ден

Смяна на места в топ 3 на списъка

Банковият милиардер Джоузеф Сафра записа най-големия спад в богатството, загубвайки повече от 1 милиард долара. Хорхе Леман, който е най-богатият човек в Бразилия, се раздели с 930 милиона долара.

Милиардерите зад частната инвестиционна компания 3G, който контролира най-големия производител на бира Anheuser-Busch InBev, загубиха общо 1.8 милиарда долара.

Единственият бразилски милиардер, чието богатство се покачи в четвъртък, беше съоснователят на Facebook Едуардо Саверин, който увеличи притежанията си с 1.9%.