Пътят към богатството не е затворен за никой зодиакален знак. Оказва се обаче, че за някои зодии той е по-лек и благоприятен.

Изследване на CareerBuilder.com, сочи че представителите на четири зодии - телец, лъв, скорпион и рак, е най-вероятно да изкарват високи годишни доходи (от над 100 000 долара).

Парите се свързват традиционно с втората и осмата зодии, които са Телец и Скорпион, така че не е изненадващо, че двата зодиака попадат в челото на списъка (примери от реалността са Бил Гейтс най-богатият човек в света, който е скорпион и Марк Закърбърг, на осмо място по богатство - телец).

Родените под знака на Венера телци, са традиционни любители на най-луксозните и изтънчени продукти и услугите, които парите могат да купят. Те изпитват нужда да натрупат богатство, за да могат да се радват на луксозен и охолен живот. Телците са изключителни постоянни в преследването на тази цел - а именно да си подсигурят сигурен и добър живот.

Отличават се с вродени заложби да управляват средствата си добре и в посока на тяхното увеличение.

Въпреки, че е на другия край на зодиакалния знак, в сравнение с телеца, скорпионът също обича не по-малко луксът. Скорпионите биха направили всичко за да притежават материални вещи, като бърза кола, луксозен имот и скъпо шампанско.

Благодарение на изключителните си данни в управлението на парите, скорпионите често и с лекота достигат предварително зададените си цели.

Типично лъвовете трябва да бъдат забелязвани и почитани. Те са мотивирани да изкарват пари, за да могат да задоволяват егото си. При тях всичко трябва да е по-голямо и по-скъпо, за да се набива на очи. Това може да включва стремеж към скъпи коли, имоти, яхти или костюми.

Естествените им лидерски способности, могат с лекота да ги изпратят в класацията на най-богатите и влиятелни хора.

Напълно противоположни, за достигане на добро финансово състояние, са мотивите на ракът - а именно намиране на сигурност и комфорт.

Раците се вкопчват във възможностите да оправят собствената си "къща" и да могат да разполагат с достатъчно средства, за да подсигурят семейството си. Зодията съчетава в себе си трудолюбивост, етичност и амбиция, все качества, които им помагат да попадат сред богатите.

Според изследването на CareerBuilder, водолеят и козирогът са двете зодии в дъното на класацията за високи доходи. Рибите винаги следват идеалите си, което им пречи да израстват в кариерата и при реализиране на бизнес идеите им, а козирозите работят по-скоро за престиж, отколкото за заплата.