Фирма "Булгарстрой" купи над 300 дка край село Оризаре с намерението да вдигне голяма индустриална зона с логистични центрове, предприятия и огромен аутлет. Инвеститори са италиански предприемачи, пише в. "Марица".

Земята е изкупена от частни лица, сменила е вече статута и се готви да започне строителството. По първоначални данни индустриалната зона ще бъде подобна на тази в Раковски, но на територията й ще има и огромен увеселителен център, с магазини, кинозали и паркинги. Предвижда се да бъдат открити между 3000 и 5000 работни места.

Предимствата от изграждането на подобна зона на територията на община "Родопи" са много. На първо място, откриването между 3 и 5 хил. работни места, както и факта, че след построяването на този парк в него ще се появят поне 50 юридически лица, които ще плащат ДДС и осигуровки, коментира председателят на общинския съвет Георги Цанков  и  припомни, че италианците и фирма "Булгарстрой" са добре познати в общината.

Ще направим всичко възможно да окажем съдействие, стараем се да създадем добра среда и комфорт за всеки инвеститор, защото само така можем да извадим общината от батака, коментира Цанков.