Компанията от Сингапур "Зeшенг Интернационал ПТЕ" има намерение да инвестира в производство в близост до Пловдив. Информацията първи съобщи регионалният сайт "Марица" и беше потвърдена пред money.bg от Тракия икономическа зона.  

"Зeшенг Интернационал ПТЕ", чрез дъщерната си фирма в България "Зиес Юръп" ЕООД ще построи завод за производство на части и аксесоари за автомобили. "Зиес Юръп" ЕООД е регистрирано в София, с управител Чен Инси. Преди дни той е заявил инвестиционното си предложение в РИОСВ Пловдив.

Преговорите между Тракия икономическа зона и инвеститора, започнаха през август 2023 г., като към момента проектът е на етап проектиране и се очаква да бъде завършен в края на следващата година.

Летище Пловдив ще има жп гара

Летище Пловдив ще има жп гара

Новото трасе ще удължи съществуващата жп линия до с. Крумово и ще свърже Летище Пловдив със съществуващата железопътна инфраструктура в страната

Фабриката ще е със застроена площ от 11 784 кв. м в землището на с. Радиново, част от Индустриална зона "Марица", а общата площ, закупена от инвеститора е близо 29 декара.

По план в производственото предприятие ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия. В програмата на възложителя е включено изграждане на модерна и автоматизирана производствена сграда, в която ще се монтират нови линии за екструдиране на алуминиеви профили с 4 хидравлични преси. 

След старта на фабриката, в производството първоначално ще работят между 30 и 50 човека на една смяна от 8 часа.

Средната заплата в Пловдив остава с 1000 лева по-ниска от софийската

Средната заплата в Пловдив остава с 1000 лева по-ниска от софийската

Въпреки присъствието на много международни компании