България има вече своя нов най-голям хотел по Черноморието. Неговото име е RIU Helios Paradise и ще се намира между Слънчев бряг и Свети Влас.

Инвеститор в проекта е компанията „Тера тур сервиз", която до момента е вложила колосалните 100 милиона лева в проекта.

В интервю за специализираното издание „Строителство градът" изпълнителният директор на компанията Лъчезар Тодоров разказва какво представлява проекта, какво е свършено до момента и какво предстои да бъде направено.

"Завърши първият етап, а именно изграждането на Клубен хотел РИУ "Хелиос Парадайз", който заема около една трета от общата територия на комплекса и е с разгъната застроена площ от над 70 000 кв.м.", казва той.

Тепърва обаче ще бъде изграден още един хотел на територията на комплекса с 250 помещения, както и вилно селище с около 350 помещения.

„Обмисляме възможността за разширяване на вече изградения детски аквапарк с още съоръжения за възрастни. Плановете предвиждат обособяването на зона за търговия - чаршия, където да дадем възможност на майстори занаятчии да предлагат своята продукция.

Към вече изградената многофункционална спортна площадка предстои да се добавят още игрища и тенис кортове. За вечерната програма в топлите дни е предвиден открит амфитеатър с 2000 места, както и дискотека, която ще обслужва гостите на комплекса", казва Тодоров пред изданието.

За да се случи обаче всичко това обаче, ще са необходими „приблизително още толкова" инвестиции или иначе казано - целият проект ще струва в крайния му вариант близо 200 милиона лева.