Нова услуга на БТК предлага беплатни разговори на територията на България през интернет и 50% по-евтини международни разговори, съобщиха от телекома.

ADSL Voice струва 8.90 лв. за включени 3 600 минути всеки месец. Разговорите у нас в мрежата на телекома ще струват 0 ст. на минута, без да се начислява първоначалната такса за свързване, съобщиха от компанията.

В момента неограничени безплатни разговори в цялата страна могат да се провеждат през половината от денонощието между 8.00 и 20.00 ч. и всички почивни и празнични дни. Клиентите на телекома говорят за 0 стотинки не само на градски, но и на междуградски разстояния.

С новата услуга безплатната зона се разширява и обхваща цялото денонощие. За да говорят през БТК ADSL Voice, домашните клиенти трябва да са абонати на някой от четирите БТК ADSL пакета на компанията. Услугата не влияе на броя на включените минути в абонаментните планове за телефон и те остават на цена от 0 ст. на минута.

Така освен, че ще имат високоскоростен достъп до световната мрежа, потребителите ще провеждат безплатни разговори и до всички телефонни номера в мрежата на БТК за цялата страна. Новата услуга на телекома се базира на широко разпространената VoIP технология, чрез която разговорите, които провеждат клиентите, се осъществяват през интернет.

Клиентите ще могат да избират между две технологии за свързване - чрез инсталиране на ADSL Voice адаптер, което позволява ползването на услугата чрез телефонен апарат с тонално избиране, или чрез софтуерен клиент, за да могат да провеждат разговори директно от личния си компютър, ползвайки слушалки с микрофон.