Завърши международното туристическо изложение FITUR, което се проведе в Мадрид в периода 31 януари - 4 февруари 2007 г.  Изложението беше отворено първите три дни за професионалисти, а останалите два дни - и за общата публика.

FITUR е едно от най-големите туристически изложения в света, на което участват най-големите испански туроператори и туристически агенции. Най-голям интерес се проявява към манастирски турове у нас, културен туризъм, селски туризъм, city breaks и други

В сравнение с предишни години, тази година България се представи с по-голям щанд (72 кв.м.) на изложението, с оглед на факта, че значението му непрекъснато расте.

Български занаятчии от района на Троян, Тетевен и Априлци представиха процеса на изработване на керамични съдове, а кларинетистът Стоян Раянов представи пред публиката етно, фолк, джаз. На българския щанд се реализира и дегустация на български вина и кулинарни специалитети.

Испания е пазар със значителен потенциал за България. През 2005 г. 18 510 испански туристи са посетили България (38.14 % ръст спрямо 2004 г.). През 2006 година броят на испанските посетители у нас е 22 266, което представлява ръст от 20.29% спрямо 2005 г.

България се представи за трети път на международното туристическо изложение Destinations в Лондон, което се проведе в периода 01-04.02.2007 г. в изложбен център Earls Court.

Destinations - Лондон е най-големият туристически панаир с насоченост към масовата публика, на който тази година посетителите бяха над 40 000.

Профилът на изложителите включва както авиокомпании, хотели, национални и регионални туристически бордове, тематични паркове, туроператори и турагенти, круизни компании, така и брокери и компании за продажба на всякакви травел аксесоари. Периодът на панаира съвпада с този на взимане на решение за лятна почивка от британските туристи и записване.