Според официални европейски дипломати, двудневната Европейска среща на върха беше прекратен без да се постигне споразумение относно бюджета на Европейския съюз за периода 2014г.-2020г.

Преговорите на Европейските лидери се провалиха, съобщават европейските дипломати, като добавят че преговорите ще бъдат подобрени през януари. Според информациите, провалът на преговорите е "по вина" на групата на т.н. нетни платци в Европейския бюджет, тъй като те не са били доволни от постигнатите компромиси.

Бел.р. Този провал на преговорите не е изненадващ, след като по-рано днес Великобритания (премиера Камаран) и Германия (канцлера Меркел) предупредиха, че на Европейската среща на върха няма да се постигне споразумение относно предложения седемгодишен бюджет на ЕС за около 1 трлн.евро, ако няма по-дълбоко съкращение на разходите. Но последния "компромисен" вариант на проекто-бюджета на ЕС за 2014г.-2020г. "игнорира" призивите на Камаран и Меркел за бъдеще ограничения....резултатът е ясен.....очаква се насрочването на нова Европейска среща на върха за европейския бюджет -  началото на 2013г.?