Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите на „Електролукс -Табаков и синове" ООД и Обединение „АТ План" срещу решение на Главния секретар на Министерство на правосъдието за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Проектиране и извършване на строително-монтажни работи по преустройство на съществуващи сгради в гр. София, бул. „Цар Борис III" No 54 за нуждите на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура".

КЗК приема, че жалбоподателят „Електролукс -Табаков и синове" ООД е отстранен правилно от процедурата, тъй като представените договори и референциите към тях за последните 5 години - от 2006 до 2010 г., доказващи опит в този род дейности, не отговарят на изискванията на възложителя.

По отношение жалбата на  Обединение „АТ План" производството установи, че твърдението, че плик № 3 на ценовата оферта на класирания на първо място участник „Ф-Строй Груп" ЕООД е незапечатан, е неоснователно. Преди да бъде отворен, всички присъстващи са се уверили, че същият е запечатан, непрозрачен, с ненарушена цялост и съдържащ необходимите подписи най-малко на трима члена на комисията и един представител на друг участник.