На 19 януари т.г. бяха връчени статуетки "Рибарят и златната рибка" на призьорите в Десетия национален конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2005", организиран от сп. "Икономика и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Мистър Икономика" за цялостен принос в развитието на националното стопанство стана Деян Кавръков, водещ мениджър в областта на недвижимите имоти (интервю с победителя в рубриката Бизнес профил).

Той бе отличен сред другите номинирани: Пламен Орешарски, Георги Милушев и проф. Борислав Борисов, като явно за това натежа бурното развитие на сектора, чийто изявен представител е наградения.

В категорията "Мистър/Мисис Икономика 2005" за принос в развитието на българската индустрия носител на отличието е основният акционер в група печатници "Демакс" Петър Кънев, победил в конкуренцията на Георги Бонин, Николай Добрев и Тодор Славов.

За първи път в рамките на националния конкурс се излъчи "Мистър /Мисис Икономика" за принос в развитието на небанковия финансов сектор. Призьор в новата категория стана Румен Янчев, председател на УС и изпълнителен директор на "Булстрад".
Другите претенденти за тази награда бяха: Камен Колчев, проф.Милан Петров, Стоян тошев и Стефан Софиянски.

Специалното отличие на сп."Икономика" "За принос в развитието на бизнес комуникациите" тази година бе присъдено на Центъра за икономическо развитие.