Днес, 22.05.2012г., на свое извънредно заседание, Народното събрание гласува единодушно „за” избора на нов заместник-председател на Комисията за финансов надзор – господин Николай Попов. Той ще ръководи управление „Надзор на инвестиционната дейност” в КФН.

До днес Н. Попов заемаше поста главен секретар на Комисията. Преди това той е развивал кариерата си като главен данъчен инспектор, изпълнителен директор в Националната агенция по приходите (НАП), финансов мениджър на „Феста Холдинг”АД, както и управляващ административните въпроси в Македония на „Алфа финанс холдинг” АД. Бил е член на Управителния съвет на НАП, член на УС и участник в Събранието на представителите на Националната здравноосигурителна каса, член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, както и член на Изпълнителния съвет и участник в Генералната Асамблея на Вътрешно-европейската организация на данъчните администрации.

Николай Попов е предложен за поста от председателя на КФН Стоян Мавродиев. В официалната си реч по предложението пред депутатите Ст. Мавродиев е казал: „Убеден съм и гарантирам, че господин Николай Попов ще допринесе с професионализма и личните си качества за успешната реализация на целите и задачите, които Комисията, като държавна институция, отговорна за надзора и регулациите на небанковите финансови организации, трябва да осъществява”.