Днес ще заседава Съветът на управляващата коалиция начело с лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, съобщиха от правителствения пресцентър. Срещата ще се проведе в резиденция „Лозенец".

На заседанието си ръководствата на трите партии от управляващата коалиция ще обсъдят предстоящите промени в състава на правителството.

Като нови лица в кабинета се спрягат имената на Петър Димитров и Петър Кънев за министър на Министерството на икономиката и енергетиката, както и Миглена Тачева за министър на правосъдието.

Припомняме, че промените в кабинета започнаха в началото на месец юни, когато премиерът прие оставките на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и министъра на правосъдието Георги Петканов.

Тогава Станишев предложи да бъдат направени и структурни промени в сегашния формат на част от министерствата, като бъде създадена национална агенция по сигурността, както и да бъде реформирано министерството на земеделието и горите, чрез разделянето му на министерство на земеделието и създадена към него нова агенция по горите.